Shoppen en uitgaan in Rotterdam

De Rotterdamse Markt in de stad (achter de kerk en vlakbij station Blaak) is GEWELDIG. We wonen in de buurt en het is een uitstekende markt om groenten en fruit, bloemen, antiek en nog veel meer te kopen.

Probeer een verse turkse pizza, kibbeling (gefrituurde stukjes vis met heerlijke saus) of zelfs haring met uien op een broodje (haringbroodje) als ze in het seizoen zijn (juni/juli).

De hoofdstrip die door het centrum van de stad loopt (Beursplein) is waar alle kleding en schoenen actie te vinden is. Rotterdam staat in heel Nederland bekend om zijn overvloed aan schoenenwinkels!

Festivals & evenementen in Rotterdam

Op Koninginnedag is het leuk om in een van de grote steden te zijn. Rotterdam (en Amsterdam natuurlijk ook) explodeert van oranje en vrolijkheid.

Rotterdam heeft het hele jaar door festivals, en vooral in de zomermaanden. Woensdag Skate Night is een beetje leuk en loopt normaal gesproken elke woensdag van eind juli tot augustus gedurende ongeveer 6 weken.

Museumnacht (Museumnacht) – een avond waarop alle musea opengaan en je met één pas naar binnen kunt, is een topvermelding!

De Wereld van Witte de With (artiesten- en cultureel festival) en het Romantische Muziekfestival in het Euromastpark zijn ook andere opvallende zaken.

Beste reistijd Rotterdam

Zomer (hoewel de zomer in Nederland altijd een gok is natuurlijk haha). Nederlanders houden van een warme zomerdag, dus die kom je zeker tegen als je er op een dag van 25 graden en zonnig bent! Het zorgt altijd voor een gezellige sfeer.

Waar te verblijven in Rotterdam

Er is eigenlijk een hostel in de Kubuswoningen genaamd Stayokay hostel. Dat ziet er leuk uit en is een van de weinige hostelopties voor Rotterdam (het ligt ook op een geweldige plek).

Het Savoy hotel is een goede middenklasse optie om te onderzoeken, en degenen die iets leuks willen doen, moeten Hotel New York eens bezoeken.

Bron: Rotterdam Taxi Online Bestellen